όχι απλά συμπληρωματικά σε σχέση με τον Ήλιο αλλά καίρια και καταλυτικά.
Ξέρουμε όλοι φυσικά ότι επηρεάζει τον γυναικείο κύκλο γονιμότητας, αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που λέμε ότι η γυναίκα έχει «έμμηνα», εφόσον «μην» είναι η Σελήνη – από την ίδια ρίζα βγαίνει και η λέξη μήνας – ο πρώτος ημερολογιακός υπολογισμός είχε ως βάση το φεγγάρι και τις 28 ημέρες του.
Ας δούμε λοιπόν τους 4 μαγικούς τρόπους με τους οποίους μας επηρεάζει η Σελήνη στο σώμα μας και την υγεία μας.
Ο έμμηνος κύκλος των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας διαρκεί περίπου 28 ημέρες, γεγονός το οποίο είναι παρόμοιο με το μήκος ενός σεληνιακού μήνα (29 ημέρες και αλλαγή).
Αλλά μπορούν να συνδεθούν στενότερα η γυναίκα με την Σελήνη: Μια μελέτη του 2011 στο περιοδικό Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica παρακολούθησε τα στοιχεία εμμήνου ρύσεως 826 γυναικών ηλικίας 16 έως 25 ετών.
Σχεδόν το 30% των γυναικών είχαν την περίοδο τους γύρω από την πανσέληνο.
Η επόμενη μεγαλύτερη ομάδα των γυναικών με έμμηνο ρύση στη διάρκεια μιας ορισμένης φάσης της σελήνης ήταν μόλις το 12,5% των συμμετεχόντων.
Αυτό και μόνο είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια: κατά την διάρκεια των supermoons έχουμε παρατηρήσει αυτό το αποτέλεσμα, την αύξηση των γεννήσεων, όχι το απλά το γεγονός ότι είναι μια πανσέληνος.
Ερευνητές παρακολούθησαν 1.000 γεννήσεις σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Κιότο της Ιαπωνίας, όπου οι μητέρες δεν είχαν ενημερωθεί, άρα δεν υπήρχε επηρεασμός ψυχολογικού τύπου.
Βρήκαν ότι περισσότερα μωρά γεννήθηκαν όσο πιο κοντά το φεγγάρι ήταν στη Γη, όταν η βαρυτική έλξη είναι ισχυρότερη.
Ωστόσο, ένα πλήρες φεγγάρι που δεν έχει σχέση με τη βαρυτική έλξη-δεν είχε καμία εμφανή επίδραση. Δηλαδή, η απλή Πανσέληνος δεν επηρεάζει τις γεννήσεις.
Για μια μελέτη στο περιοδικό Current Biology, οι συμμετέχοντες πέρασαν τρεις και μισή ημέρες σε ένα εργαστήριο ύπνου, όπου δεν μπορούσαν να δουν τα ρολόγια ή εξωτερικό φως.
Τους επετράπη να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν όπως συνήθως. Οι Ελβετοί ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία ύπνου από 33 άτομα και τα συνέκριναν με τις φάσεις της σελήνης.
Βρήκαν ότι στις τέσσερις ημέρες πριν και μετά την πανσέληνο, οι συμμετέχοντες πήραν πέντε λεπτά περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν, κοιμήθηκαν 20 λεπτά λιγότερο συνολικά, και είχαν 30% λιγότερο βαθύ ύπνο.
Είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης μελατονίνης που προκαλεί ύπνο.
Αυτή είναι μία από τις πρώτες μελέτες για να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ ύπνου και circalunar – το σεληνιακό ρολόι του οργανισμού μας, και οι ερευνητές θέλουν τώρα να παρακολουθήσουν 30 ημέρες ύπνου.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που είχαν μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση καρδιάς που ονομάζεται οξεία αορτική ανατομή επισκευής κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου είχαν μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από τους ασθενείς που είχαν την ίδια λειτουργία κατά τη διάρκεια άλλων φάσεων της σελήνης.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 στο περιοδικό Interactive Καρδιαγγειακή και Θωρακοχειρουργική, οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια μιας πανσέληνου έμειναν στο νοσοκομείο για 10 ημέρες, 4 ημέρες λιγότερο από ό, τι οι άνθρωποι που είχαν την επέμβαση κατά τη διάρκεια άλλων σεληνιακών κύκλων.
Η γυναικεία ομορφιά έχει εξελιχθεί, Σε ολόκληρη επιστήμη και επιχείρηση, σίγουρα.Κ ...
Ο Dennis Thompson Jr. MD, MPH, Είναι ο πλέον ειδικός γιατρός – ειδικευμένος στην δερματολογία ...
Το σώμα μας και το πρόσωπό μας σίγουρα αντανακλούν την ψυχική μας κατάσταση. Η ψυχο ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν να περάσουν καλά και ήρεμα την ζωή τους, Όμως ...
Η Υδροθεραπεία θεωρείται μία από τις πανάρχαιες μεθόδους, Που μας βοηθά να επανακτ ...
Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας γελαστός και χαριτωμένος, Με χρώματα και αρώματα μεθυσ ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα