Οι αρχαίοι λαοί, γνώριζαν πολύ καλά αυτήν την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου. Γι’ αυτό έχτιζαν επάνω σε ενεργειακά φορτισμένους τόπους τις πόλεις τους και τα ιερά τους.
Τα ιερά των αρχαίων Ελλήνων ήταν όλα χτισμένα, σε δυναμικά ενεργειακούς τόπους. Μάλιστα σε μια απλή επίσκεψή μας, σε έναν αρχαιοελληνικό ναό, μπορούμε και τώρα να αισθανθούμε αυτήν την ενέργεια να μας διαπερνά.
Αυτό βέβαια δεν ήταν αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων αλλά και όλων των αρχαίων λαών.
Και δημιουργεί «ενεργειακά ποτάμια», αυτά συναντώνται μεταξύ τους και δημιουργούν κόμβους σ’ αυτούς τους ενεργειακούς κόμβους οι αρχαίοι λαοί προτιμούσαν να χτίζουν τα ιερά τους.
Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία τις ίδιες ιδιότητες, σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας.
Εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας.
Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών.
Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.
Που στον συγκεκριμένο τόπο οι άγιοι θαυματουργούν, αυτό συνέβαινε και κατά την αρχαιότητα.
Οι απόψεις των ανθρώπων για αυτούς τους ενεργειακούς τόπους και της δυνατότητες τους, είναι ελλιπής και τους κάνει να αποδίδουν τα φαινόμενα μόνο στην ισχύουσα θρησκεία.
Αν λάβουμε υπόψη, ότι εκεί που σήμερα είναι η Παναγία της Τήνου, υπήρχε ιερό του Ποσειδώνα με τα ίδια φαινόμενα – θαύματα από τότε.
Οποιοσδήποτε ναός οποιασδήποτε θρησκείας και να υπήρχε, η δύναμη του ενεργειακού τόπου θα ήταν η ίδια.
Την εποχή που οι Έλληνες ήταν σκλάβοι των Τούρκων, στην Επίδαυρο ερχόταν άνθρωποι από την Ευρώπη, με σκοπό την αποκατάσταση της χαμένης υγείας.
Ήταν μια γνώση που κατείχαν οι ξένοι, και το δυστύχημα είναι ότι εμείς ακόμη και σήμερα το αγνοούμε. Άλλωστε Επίδαυρος σημαίνει, η δράσις επί της αύρας.
Τα αρχαία θέατρα είχαν πάντα μεγάλη σχέση με τους χώρους της λατρείας και της υγείας.
Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο.
Επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις, που πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτές, των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές για πάντα;
Είναι η χρήση κάποιας τεχνολογίας που εμείς μόλις τον 20ο αιώνα ανακαλύψαμε ή μήπως οι άνθρωποι τότε ήταν περισσότερο αισθαντικοί από εμάς και μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά που εμείς με δυσκολία εντοπίζουμε;
Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.
Με ευκαιρία την Πανσέληνο του Αυγούστου θα προτείναμε μια τέτοια επίσκεψη και να αφήσετε τον εαυτό σας να αισθανθεί την διάχυτη ενέργεια.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα