Κάποιες φορές, όταν βρισκόμαστε σιωπηλοί με έναν φίλο, που έχουμε πνευματική σχέση μαζί του, συμβαίνει να αισθανόμαστε τα συναισθήματά του ή τις σκέψεις του, το ίδιο αντιλαμβάνεται κι αυτός. Το μυαλό μας δηλαδή, γίνεται πομπός και δέκτης.
Το φαινόμενο αυτό το ονομάζουμε τηλεπάθεια.
Ο όρος Τηλεπάθεια ετυμολογείται από τις λέξεις τήλε (=μακράν) και πάσχω (=παθαίνω). Τηλεπάθεια λοιπόν είναι η μεταβίβαση από μακριά, συναισθημάτων και σκέψης.
Η μεταβίβαση της σκέψης είναι μια κατάσταση που σε πολλούς ανθρώπους έχει συμβεί. Παράδειγμα, όταν σκέφτεστε κάποιον και μετά από λίγο σας τηλεφωνεί ή να νοιώθετε πριν σηκώσετε το ακουστικό ποιος είναι στην άλλη πλευρά της γραμμής, ακόμη μια τελείως απροσδόκητη και απρογραμμάτιστη συνάντηση στο δρόμο με κάποιον φίλο που πριν λίγο σκεφτόσασταν και είχατε καιρό να βρεθείτε.
Για το τηλεπαθητικό φαινόμενο υπάρχουν δύο βασικές θεωρίες ερμηνείας του, του πνευματισμού και της ψυχοφυσιολογίας.
Με βάση την πρώτη θεωρεία, του πνευματισμού, κατά την τηλεπαθητική διαδικασία, χρησιμοποιεί, έναν μεταβιβαστή. Δηλαδή ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη υπάρχει κάποια πνευματική οντότητα, που μεσολαβεί για την αποστολή του μηνύματος. Η πνευματική αυτή αόρατη οντότητα, παίζει τον ρόλο του αγωγού.
Έτσι η ποιότητα λήψης των μηνυμάτων εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του πομπού ή του δέκτη (κατά πόσον είναι εκπαιδευμένος ή συναισθηματικά ήρεμος και πιστός σ’ αυτό που κάνει) και την ποιότητα του αγωγού, δηλαδή την δυναμικότητα του μεσολαβούντος πνεύματος.
Η θεωρεία της ψυχοφυσιολογίας αντιθέτως υποστηρίζει πως το φαινόμενο χρησιμοποιεί ως αγωγό ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει ο πομπός και εισπράττει ο δέκτης. Δεν δέχεται δηλαδή την ενδιάμεση παρουσία κανενός πνεύματος.
Τα είδη της τηλεπάθειας τα διαχωρίζουν σε τέσσερες ομάδες. Τρέχουσα,
Διαισθητική, Οραματική και Προδιαγεγραμμένη.
Η τηλεπάθεια θεωρείται ως η έκτη αίσθηση.
Στο υποσυνείδητό μας υπάρχει ένας τεράστιος θόρυβος πληροφοριών που πρέπει να ησυχάσουμε για να μπορέσουμε να τις αντιληφτούμε, πρέπει να εστιάσουμε την αισθητικότητα μας στην αντίληψη με φυσικότητα και με την διαίσθηση που είμαστε προικισμένοι. Το σύμπαν είναι ένα γιγαντιαίο δίκτυο τηλεπαθητικών πληροφοριών και μπορούμε να τις προσεγγίσουμε με την άσκησης αυτής της φυσικής ικανότητας.
Αυτή είναι η περίπτωση της αντιληπτότητας και έχουμε 3 είδη τηλεπάθειας: Σεληνιακή, Ποσειδωνιακή και Πλουτωνειακή
Το να φαντάζεσαι είναι το μυστικό της Σεληνιακής Τηλεπάθειας.
Με το να φαντάζεσαι αρχίζεις να αισθάνεσαι, να αντιλαμβάνεσαι, να αισθάνεσαι τι αισθάνεται το άλλο πρόσωπο. Είναι εύκολο, όλοι μπορούν να το κάνουν, απλά δεν είναι ενήμεροι για το πόση δύναμη κρύβεται εκεί. Αν δεν δώσουμε προσοχή σε μια δύναμη, παραμένει στο υποσυνείδητο και άχρηστη.
Στην Ποσειδωνιακη Τηλεπάθεια, πρέπει απλά να ταυτίσουμε τον εαυτό μας με το άλλο πρόσωπο, και έτσι εκμηδενίζοντας τον εαυτό μας, ξέρουμε το άλλο πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο που ξέρει και το ίδιο τον εαυτό του, από μέσα: ”Είμαι εσύ. Νοιώθω και ζω ότι νοιώθεις.”
Με την Πλουτωνειακη Τηλεπάθεια, μπαίνεις σε πόλωση με το άλλο πρόσωπο. ”Είμαι εγώ, χωρίς να σε αφήνω να είσαι εγώ”. Δεν πνίγομαι στο συναισθηματικό ωκεανό του αλλού προσώπου. Παραμένω διαυγής. Μπορώ να εισάγω μια μεταμόρφωση σε σένα η σε μένα.
Η Πλουτωνειακη Τηλεπάθεια είναι επικίνδυνη, γεμάτη συγκινήσεις, παθητικότητα, προσελκύοντας αδυναμία και σύγχυση. Είναι διαυγής, καθαρή, ακριβής, παραμένοντας σε θέση δύναμης, την δύναμη να μετατρέψει ένα υγιές και ισχυρό πρόσωπο σε αρνητικό η στραπατσαρισμένο.
Η τηλεπάθεια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χαρακτηρίζει τα άτομα και οι μέθοδοι προσέγγισής της πολλές. Το σίγουρο είναι πως λίγοι είναι οι άνθρωποι που ασκούνται πάνω σ’ αυτήν την ανθρώπινη ιδιότητα- ικανότητα.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα