Πριν από τη δημιουργία της, το αντικείμενο μελέτης της ήταν ένα πεδίο δεισιδαιμονιών και φαντασίας.
Τα άτομα τα οποία είχαν ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα είχαν δεχθεί ιδιαίτερη κριτική, όμως αυτό δεν εμπόδισε τελικά σε ορισμένα ανήσυχα πνεύματα να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την επιστημονική μελέτη του «παραφυσικού».
Η προσπάθεια επιστημονικής προσέγγισης του κόσμου του ανεξήγητου ενόχλησε ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα στην πλειοψηφία της, η οποία θεωρούσε πως οι νόμοι της φύσης είναι γνωστοί, δεδομένοι και αδιάλλακτοι.
Όσο προχωρούσε το ζήτημα, η Παραψυχολογία άρχισε να κατηγορείται ακόμα και ως επικίνδυνη, καθώς θεωρήθηκε εχθρός της λογικής.
Σταδιακά, οι μεγαλύτεροι επικριτές της παραψυχολογίας άρχιζαν να βλέπουν όλο και περισσότερο πως μπορεί να αποτελέσει ένα αντικείμενο επιστημονικής συνεισφοράς στην επεξήγηση των όσων αδυνατεί η σημερινή επιστήμη να εξηγήσει.
Η Παραψυχολογία ασχολείται με ζητήματα όπως η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση. Ενώ στα πρώτα χρόνια αυτά τα θέματα είχαν θεωρηθεί έως και γελοία, η σύγχρονη επιστήμη έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο προσέγγισης αυτών των φαινομένων.
Είναι πλέον γνωστό πως με την χρήση ειδικών μηχανημάτων μπορούμε να «ελέγξουμε» την «κατεύθυνση» της σκέψης, έτσι ώστε δύο άτομα να επικοινωνήσουν τηλεπαθητικά.
Αυτό πλέον έχει περάσει από τον χώρο του παρα-φυσικού, στον χώρο της επίσημης φυσικής επιστήμης.
Άλλωστε, πλέον έχει αποδειχθεί πως και οι ΗΠΑ και η Σοβιετικοί Ένωση έκαναν πολλά πειράματα που αφορούσαν την τηλεπάθεια, την τηλεκίνηση, την επικοινωνία με τα ζώα, τον έλεγχο της σκέψης κτλ.
Έγιναν σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, την ίδια ακριβώς στιγμή που η Παραψυχολογία κατηγορείτο ως αντιεπιστημονική.
Καθώς η Παραψυχολογία αξιοποίησε τις επιστημονικές μεθόδους της παρατήρησης, του πειράματος και της αξιοποίησης της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης της εποχής, κατάφερε να φτάσει σε συμπεράσματα τα οποία σήμερα αξιοποιούνται από τους σύγχρονους επιστήμονες.
Είναι κυρίως το ότι όσοι ασχολούνται με αυτήν προσφέρουν σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με κυβερνητικά πειράματα, καθώς και με τους κινδύνους που προκύπτουν από ορισμένες επιστημονικές έρευνες.
Πέραν τούτου, η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει και πολλά να χωρίσει με τον κλάδο της Παραψυχολογίας, εφόσον και τα δύο πεδία προσεγγίζουν από κοινού τα ίδια θέματα και μάλιστα με τις ίδιες μεθόδους.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα