Υπάρχει σχέση με την ώρα που θα πάμε για ύπνο με την δραστηριότητά μας την επόμενη μέρα και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στην επαγγελματική τους ζωή.
Όταν η διάρκεια του ύπνου είναι μικρή δεν προλαβαίνει ο οργανισμός να αποβάλλει τις τοξίνες με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να είναι δύσκολη.
Τόσο ο πονοκέφαλος, όσο και η ατονία που νιώθει ο άνθρωπος τον κάνουν να αισθάνεται περισσότερο με άρρωστος.
Στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences» ερευνητές αποκάλυψαν πως η ώρα που κοιμόμαστε το βράδυ δείχνει πολλά για το χαρακτήρα μας.
Όσοι κοιμούνται αργά το βράδυ έχουν αναπτύξει μια πιο σκοτεινή πλευρά, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, το ναρκισσισμό και τη χειραγώγηση. Επίσης αναπτύσσουν πολλά στοιχεία εγωισμού και είναι δύσκολοι σε συνεργασίες.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως η φύση έχει δυο τρόπους ζωής πάνω στη γη την ημερήσια και την νυκτόβια.
Το σκοτάδι της νύχτας λειτουργεί έτσι ώστε να κατευνάσει την ζωτικότητα και να βοηθήσει τους οργανισμούς στην επεξεργασία και την ξεκούραση.
Θα παρατηρήσουμε πως κυρίως τα φυτά έχουν καλύτερη αφομοίωση και αποβάλλουν το διοξείδιο του άνθρακα το βράδυ.
Το αν θα είναι κάποιος νυχτοπούλι ή όχι υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από ένα γονίδιο, γνωστό ως Period–3, το οποίο έχει δύο εκδοχές: μία μακριά και μία κοντή.
Όσοι διαθέτουν τη μακριά εκδοχή λειτουργούν καλύτερα το πρωί, ενώ όσοι διαθέτουν την κοντή αποδίδουν θαυμάσια τη νύχτα.
Κάποιοι άνθρωποι κληρονομούν δύο κόπιες από το μακρύ ή από το κοντό γονίδιο, οπότε είναι «εξαιρετικά πρωινοί» ή «εξαιρετικά νυχτερινοί» τύποι.
Οι περισσότεροι όμως έχουν και τα δύο και έχουν διάφορα συμπτώματα.
Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ξυπνά νωρίς, αλλά να μην είναι έτοιμος να δραστηριοποιηθεί κατευθείαν ή να φάει πρωινό.
Συγκεκριμένα, «το πότε τρώει ένας άνθρωπος πρωινό, αποτελεί πολύ καλή ένδειξη για το αν είναι πρωινός ή βραδινός τύπος», όπως εξηγούν οι επιστήμονες.
Οι βραδινοί τύποι, από την άλλη πλευρά, συνηθίζουν να τρώνε πρωινό αργά μέσα στη μέρα και είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση φαγητού μετά τις 8 το βράδυ, ενώ έχουν αυξημένες πιθανότητες να ροχαλίζουν και να πάσχουν από υπνική άπνοια.
Οι πρωινοί τύποι έχουν αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση ορισμένων καρκίνων και ίσως διαθέτουν λιγότερη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου που αυξάνεται το βράδυ, και μερικές μελέτες δείχνουν ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες.
Μολονότι, πάντως, τα γονίδια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αν θα είμαστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι, αυτό αλλάζει με την ηλικία.
Η κορύφωση του… ξενυχτιού είναι στις ηλικίες 19–21 ετών, ενώ αργότερα όλοι καταλήγουμε να είμαστε κυρίως πρωινοί τύποι.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα