Κατά την άποψη που κυριαρχούσε για πάνω από τρεις δεκαετίες οι επιστήμονες πίστευαν πως το σημείο G είναι υπαρκτό και προσπαθούσαν να το εντοπίσουν.
Την τελευταία διετία κάποιοι επιστήμονες επίσης φάνηκαν να διαφωνούν και να μιλούν για μύθο και εσφαλμένα ιατρικά συμπεράσματα.
Βέβαια η υπόθεση αυτή έχει ως συζήτηση πάνω από έναν αιώνα και ξεκίνησε άλλωστε ως διαφωνία μεταξύ των επιστημόνων.
Έναν γερμανό γυναικολόγο που ήταν ο πρώτος ο οποίος το ανακάλυψε το 1950. Θεωρείται ότι η διέγερση του συγκεκριμένου σημείου προκαλεί οργασμό χωρίς να χρειαστεί διέγερση της κλειτορίδας.
O Δρ Ανταμ Οστρτσένσκι, από το Ινστιτούτο Γυναικολογίας στο Σεντ Πέτερσμπουργκ της Φλόριδας, αναφέρει με δημοσίευσή του στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» ότι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σημείου G.
Προκειμένου να έχει μια πιο σαφή εικόνα, ο ειδικός διενήργησε ιστολογική μελέτη μετά θάνατον στα εξωτερικά γεννητικά όργανα μιας 83χρονης.
«Επέλεξα μια ηλικιωμένη γυναίκα καθώς ήθελα να δω εάν αυτή η δομή υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής ή μόνο στις νεαρότερες ηλικίες» εξήγησε ο ερευνητής.
Πρόκειται για έναν σάκο που βρίσκεται μεταξύ του κόλπου και της ουρήθρας κοντά στη μεμβράνη του περίνεου (το περίνεο είναι η περιοχή μεταξύ των μηρών που ξεκινά από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και καταλήγει εμπρός από τον πρωκτό).
Ο σάκος είναι πολύ μικρός: για την ακρίβεια το μέγεθός του είναι το μισό από αυτό ενός νυχιού – έχει μήκος 8,1 χιλιοστά και πλάτος 3,6 χιλιοστά.
Η θέση του είναι σε απόσταση περίπου 16 χιλιοστών από το ανώτερο μέρος του ανοίγματος της ουρήθρας και βρίσκεται σε γωνία 35 μοιρών από την ουρήθρα.
Ο ερευνητής αναφέρει στο άρθρο του ότι κανένας άλλος δεν έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα τον συγκεκριμένο σάκο εξαιτίας του μικρού μεγέθους του και της θέσης του βαθιά στον κολπικό ιστό.
Τονίζει ότι η δομή που ανακάλυψε δεν πρέπει να συγχέεται με τους περιουρηθρικούς αδένες του Skene, οι οποίοι αποτελούν επίσης «υποψήφιους» για τον τίτλο του σημείου G.
Οι αδένες αυτοί αποτελούν ουσιαστικώς μάζες που μοιάζουν με μικρά μπαλόνια και βρίσκονται εκατέρωθεν της ουρήθρας.
Είναι ανάλογες του ανδρικού προστατικού αδένα και εμπλέκονται στη σεξουαλική διέγερση.
Η ερευνητική ομάδα των Αμερικανών, με επικεφαλής τον ουρολόγο δρ Αμικάι Κιλτσέβσκι από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, προχώρησαν σε μετά-ανάλυση 100 μελετών που αφορούσαν το συγκεκριμένο σημείο και είχαν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία 60 χρόνια.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι τα συμπεράσματά τους, ήταν ίδια με εκείνα προηγούμενης μελέτης των ειδικών του King’s College του Λονδίνου, η οποία είχε ολοκληρωθεί το 2010 και είχε βασιστεί σε 1.800 γυναίκες.
Δεν είχαν εντοπίσει ουδεμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιβόητου σημείου G, ενώ είχαν παρατηρήσει μια τεράστια απογοήτευση από πλευράς ανδρών και γυναικών οι οποίοι δήλωναν σεξουαλικά «ανεπαρκείς».
«Αντικειμενικές μετρήσεις απέτυχαν να προσφέρουν ισχυρά στοιχεία γύρω από την ύπαρξη ενός ανατομικού σημείου που θα μπορούσε να συνδεθεί με το διάσημο “σημείο G”» περιγράφει ο δρ Κιλτσέβσκι.
«Δυστυχώς αρκετές γυναίκες αισθάνονται ότι φταίνε επειδή αδυνατούν να εντοπίσουν την περιοχή της ηδονής.
Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για κάτι που ιστορικά ή εξελικτικά δεν είναι καν υπαρκτό» καταλήγει δρ Κιλτσέβσκι.
Το ερώτημα μάλλον για την ύπαρξη του επίμαχου σημείου μάλλον θα παραμένει αναπάντητο για χρόνια.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα