Από τους Βαβυλωνίους (τους Χαλδαίους), όταν ενώθηκαν τα δύο Αιγυπτιακά βασίλεια, περίπου την 3 η χιλιετία π.Χ. Το αιγυπτιακό ιερατείο πάντοτε ενδιαφερόταν για τον σιτοβολώνα του Νείλου και με την αστρολογική βοήθεια, αφού δημιούργησε ημερολόγιο, έφτιαξε και τις θρησκευτικές γιορτές της Ημέρας του Νέου Έτους, η οποία είχε καθοριστεί να συμπίπτει με την ανατολή του Ηλίου στο Σείριο, το λαμπρό αστέρι του ουρανού.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν το ημερολόγιό τους, όπως βέβαια και το εορτολόγιό τους με βάση πάντα τα άστρα και τις σοδειές από την εύφορη γη του Νείλου.
Η εμφάνιση του Σείριου πάνω στον ανατολικό ορίζοντα σήμαινε την έναρξη της πλημμύρας του Νείλου, του σημαντικότερου φυσικού φαινομένου για τους Αιγυπτίους.
Γι αυτό οι αιγύπτιοι είχαν ανακαλύψει το Ηλιακό Ημερολόγιο και στην πραγματικότητα, το σημερινό ημερολόγιο μας βασίζεται σε αυτό.
Τον 7 ο αιώνα π.Χ οι Αιγύπτιοι έδωσαν το Αιγυπτιακό όνομα Ραμ (Κριός) στο ζώδιο του Κριού και Αιγυπτιακά ονόματα στους αστερισμούς του Υδροχόου και των Ιχθύων.
Στην Αίγυπτο δεν εφαρμόστηκε η γενέθλιος αστρολογία, αυτό άρχισε να γίνεται όταν ο πολιτισμός της Αιγύπτου πλησίαζε το τέλος του, το οποίο ήρθε με την κατάκτηση της χώρας από τους Βαβυλώνιους, τον 7ο αιώνα π.Χ.
Έχουν βρεθεί σε κενοτάφια, καλύμματα τάφων, οροφές τύμβων και βωμών αλλά τα περισσότερα είναι ιερογλυφικά διαγράμματα .
Ο σκοπός τους επίσης ήταν να χρησιμεύσουν σαν χάρτες για τις ψυχές των νεκρών, ώστε να φτάσουν στον Ήλιο με τη βάρκα τους.
Το αρχαιότερο σωζόμενο δείγμα ατομικού ωροσκοπίου είναι του Βασιλιά Νεκτάνεμπους, που γεννήθηκε το 358 π.Χ.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο θεός του ζωδίου αντιπροσωπεύει την φύση και τον χαρακτήρα του ατόμου.
Τα δώδεκα Αιγυπτιακά ζώδια έχουν τα δώδεκα διαφορετικά ονόματα που είχαν οι θεοί και οι θεές.
Τα δώδεκα ζώδια της Αιγυπτιακής Αστρολογίας είναι πολύ διαφορετικά από των άλλων αστρολογικών μεθόδων, δηλαδή αυτών της Ελληνικής (σύγχρονη δυτική), Ινδικής, Αραβικής και Κινέζικης Αστρολογίας.
Νείλος, Άμμων, Όσιρις, Θωθ, Άνουβις, ανήκουν σε Θεούς της αρχαίας Αιγυπτιακής θρησκείας και συμβολίζουν αρχέτυπες ενέργειες.
Η Αιγυπτιακή Αστρολογία ακόμα και σήμερα εκπλήσσει τους αστρολόγους, ιδιαίτερα για την ορθότητα στην πρόβλεψη γεγονότων.
Η πτώση του Αιγυπτιακού πολιτισμού είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές και πολύτιμες πληροφορίες για το σύστημά τους.
Οι Αιγύπτιοι ιερείς, ήταν οι γνώστες και μύστες των επιστημών της εποχής, αλλά παρόλο που έδωσαν 12 ισομερείς εποχές σε κάθε ζώδιο, αστρολογικά οι μέρες κυριαρχίας τους δεν είναι στην ίδια χρονική στιγμή.
Ένας Θεός ο οποίος έχει κυριαρχία σε κάποιες ημέρες του Μαΐου, μπορεί να έχει κυριαρχία και μέσα στον Νοέμβριο.
Αυτό όμως που έχει την τεράστια σημασία είναι πως η αιγυπτιακή αστρολογία και κατά την εποχή της διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της αστρολογίας, αλλά δημιούργησε κι ένα σύστημα προς διερεύνηση, αφού κρύβει ακόμη πολλά μυστικά.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα