Ή του προτείνει τρόπους κι λύσεις, παραξενεύει, σε ξυπνά από το λήθαργο και αναρωτιέσαι.
Η σκέψεις έχουν ενέργεια και η ενέργεια δεν εκμηδενίζεται συνεχίζει και διατρέχει τον χρόνο. Οι αρχαίοι λαοί την ενέργεια αυτή που εκφραζόταν με τον λόγο την ονόμαζαν Ακάσα.
Στον ανατολικό εσωτερισμό ο συμπαντικός χώρος, στον οποίον ενσωματώνεται ο συμπαντικός νους, ονομάζεται Ακάσα.
Το Ακάσα είναι η μητέρα του κόσμου, ο κοσμικός αιθέρας του Ησίοδου, τα δέκα πέπλα των Μάγιας είναι η ίδια ουσία το Ακάσα.
Το Ακάσα λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο για τους Ινδουιστές παρά η πνευματική ουσία που διαπερνά το σύμπαν για να του δώσει μορφή.
Τη λέξη akash ή akasha συναντάμε στη Σανσκριτική, Ινδουιστική και Ουρδική γλώσσα και εννοιολογικά σημαίνει διάστημα, κενό, ουρανός, στερέωμα και αιθέρας.
Στην Εσωτερική ορολογία akasha είναι «ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας» που βρίσκεται αμέσως «πιο κάτω» από τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού κόσμου και μέσα στο οποίο κολυμπάει το Υλικό Επίπεδο, όπως κολυμπάει το ψάρι μέσα στο νερό.
Η περιοχή αυτή ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Περιοχή ή Αιθερική Περιοχή ή Αιθερικός κόσμος και αντιστοιχεί στον Άδη των αρχαίων Ελλήνων.
Αντίστοιχη λέξη για τον akash στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, στην οποία μεταφράστηκαν τα περισσότερα από τα παγκοσμίως γνωστά μυστικιστικά κείμενα, δεν υπάρχουν.
Αυτό το «πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας», γέννησε και διατηρεί τον Υλικό κόσμο και κάποτε, όπως λένε οι μυστικιστικές παραδόσεις θα συσταλεί και θα εξαφανιστούν όλα τα νεφελώματα, οι γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα και οι πλανήτες που τον αποτελούν, για να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα προδημιουργικής κατάστασης και να υπάρξει πάλι μία νέα Θεϊκή Δημιουργία. (Διάλυση και μεγάλη
Στον χριστιανισμό στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο γράφει στο Α΄ κεφάλαιο, στίχος 1
Περιγράφεται από τον ευαγγελιστή αυτή η Ακασική γνώση με τη φράση: εν αρχή ήτο ο λόγος και ο λόγος ήτο παρά το θεό και ο θεός ήτο ο λόγος.
O Ρούπερτ Σέλντρεϊκ είναι διάσημος βιολόγος του Kέμπριτζ και συγγραφέας. Ανέπτυξε την υπόθεση των λεγόμενων μορφογεννητικών πεδίων με συναφή έρευνα και δημοσιεύσεις, σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και συμπεριφορά των ζώων και των φυτών.
Όλες οι πληροφορίες -είτε αυτές αφορούν γεγονότα και ιδέες είτε συνήθειες, συναισθήματα, μορφές ή γαλαξίες και τη δομή του DNA- είναι αποθηκευμένες σε ένα πεδίο που, όπως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, βρίσκεται παντού.
Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν “πεθάνει”. Mπορεί να μετατραπεί από ύλη σε ενέργεια, αλλά δεν θα χαθεί. Tο ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας.
Eμείς μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι φευγαλέο και εφήμερο, όμως έχετε αναρωτηθεί, αλήθεια, πού πάει κάθε σκέψη που κάνουμε όταν παύουμε να τη σκεφτόμαστε;
Kι οι πράξεις και τα έργα μας, ολόκληρο το παρελθόν μας, κατοικεί μόνο στη μνήμη μας ή μήπως είναι επίσης καταγεγραμμένο κάπου στο σύμπαν;
Για τον Pούπερτ Σέλντρεϊκ αλλά και για την αρχαία φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν σαφείς: τα πάντα, όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως σκέψεις ή επιθυμίες μέσα στο νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται συνεχώς σε ένα είδος συμπαντικού αιθερικού αρχείου, στο οποίο η ινδική φιλοσοφία έχει δώσει το όνομα «Aκασικά Aρχεία».
Ο Πλάτωνας χρησιμοποιεί τη λέξη Αιθέρας με την έννοια που την είχε χρησιμοποιήσει και ο Ησίοδος παλαιότερα και που ταυτίζεται με την έννοια του Ακάσα, την πρωταρχική ουσία ή υπόσταση από την οποία πλάθονται όλα τα όντα.
Είναι το ελαστικό και εύπλαστο ενεργειακό πεδίο στο οποίο ενοποιούνται όλες οι δυνάμεις. Όλα είναι κλιμακωτές αποκρυσταλλώσεις του ουράνιου φωτός Ακάσα.
Κατά την πορεία της ζωής σου, είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που είναι δύσκ ...
Συνήθως, όταν ακούμε τον όρο “ναρκισσιστής”, έχουμε στο μυαλό μας έναν εξωστρ ...
Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου, νιώθεις περηφάνια ...
Εξερευνώντας την έννοια των όρων. Πολλές φορές, όταν συζητάμε για όρια στο πλαίσιο ...
Ίσως έχετε πολλές φίλες, αλλά η κολλητή σας είναι μοναδική. Ακόμα κι αν ανήκετε σε μ ...
Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αρνητική κριτική, έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα