Τα παραμύθια λένε πάντα την αλήθεια!!


Η Αστρολογία δεν είναι απλά η «βασιλική τέχνη των άστρων». Είναι η καθημερινότητά μας, τη συναντάμε παντού. Στη συμπεριφορά των άλλων, στην ανάλυση της διάθεσης μας, στα mass media, στο διαδίκτυο.  Εκατομμύρια αναφορές, λήμματα και γνώσεις που μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στη συναρπαστική αυτή τέχνη.

Ιστορικές αναφορές, αναλύσεις, αλλά και παραμύθια. Καλά διαβάσατε: Παραμύθια. Οι μεγαλύτεροι παραμυθάδες στον κόσμο έγραψαν Αστρολογία μέσα από τους μύθους τους!! Από την Αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή.

Δεν είναι τυχαίοι οι στίχοι της Μαρίας Κυριάκη που παραθέτω αυτούσιους:

«Κόκκινη κλωστή, δεμένη,
στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει,
παραμύθι ν’ αρχινίσει.
Κι όπως το ‘γραψαν οι μοίρες,
να διαβούν κλειστές τις πύλες
και με το φτερό της μνήμης
να ‘χουν τη δροσιά μιας κρήνης.
Το φεγγάρι συντροφιά μου,
και τ’ αστρί στην αγκαλιά μου,
γύρνα πίσω, στα παλιά,
φύσα αγέρα στα πανιά.»
Αστέρια λοιπόν και φεγγάρια κρύβονται πίσω από τα λόγια, γίνονται συντροφιά στα παραμύθια που μας ταξιδεύουν στα μυστικά της Αστρολογίας!!
Και μιας και βρισκόμαστε στην εποχή του Αιγόκερου και του Κρόνου, πάμε να δούμε κάποια από τα πιο “παραμυθένια”.

ΑΙΣΩΠΟΣ: Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ή Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ

Ο πιο μεγάλος παραμυθάς της αρχαιότητας, ο Αίσωπος (600 π.Χ.) περιγράφει σε αυτό το παραμύθι τις δύο φύσεις των κοινωνικών πλανητών: του Δία και του Κρόνου. Ο Δίας είναι ο «αλέγρος» Τζίτζικας, που περνά τις μέρες του τραγουδώντας, δίχως να τον ενδιαφέρει καθόλου το αύριο. Ο αιώνιος καλοπερασάκιας, ο παντοτινός ευχάριστος διασκεδαστής. Βλέπει τον εργασιομανή μέρμηγκα (Κρόνος-Αιγόκερως) να δουλεύει νυχθημερόν και τον μέμφεται. Σχεδόν τον λυπάται που αναλώνεται σε βαρετά για εκείνον πράγματα. Τον λυπάται που δεν γλεντάει το καλοκαίρι που τα πάντα είναι τόσο όμορφα, τόσο διασκεδαστικά.

Ωστόσο ο Κρόνος-μέρμηγκας συνεχίζει αγόγγυστα να μεταφέρει την τροφή του στο καταφύγιο, στη φωλιά του. Γεμίζει τις αποθήκες του.

Όταν έρχεται ο χειμώνας ο Τζίτζικας-Δίας κρυώνει και πεινάει. Εξαναγκάζεται από τις συνθήκες να ζητήσει τη βοήθεια του Τζίτζικα που θα του απαντήσει ψυχρά: «όλο το καλοκαίρι τραγουδούσες, τώρα χόρευε από την πείνα»!!

Στην πραγματικότητα οι δύο εποχές, το καλοκαίρι και ο χειμώνας είναι οι δύο μεγάλες ηλικιακές περίοδοι του ανθρώπου: τα νιάτα και τα γηρατειά. Δύσκολα ένας νέος θα αποφύγει τις διασκεδάσεις και τις κραιπάλες του Δία, για να πληρώσει το τίμημα στα γηρατειά ή ακόμα και νωρίτερα όταν δεχθεί τις διελεύσεις του Κρόνου στα 28 του χρόνια (Κρόνος σε σύνοδο με γενέθλιο Κρόνο), κάπου κοντά στα 43 (τετράγωνο με γενέθλιο Κρόνο) και γύρω στα 56 (δεύτερη σύνοδος transit Κρόνου με τον γενέθλιο).

Να σημειώσουμε ότι ο Κρόνος για να κάνει μια πλήρη περιφορά του ζωδιακού χρειάζεται περίπου 28 χρόνια -ως εκ τούτου και τα διαστήματα που προαναφέραμε. Στα πρώτα επτά χρόνια ο Κρόνος κάνει το πρώτο τετράγωνο με την γενέθλια θέση του στα 14 την πρώτη αντίθεση στα 21 το δεύτερο τετράγωνο και στα 28 επιστρέφει στη γενέθλια θέση του. Γι αυτό και τα επτά χρόνια γάμου είναι και τα επικίνδυνα: ο Κρόνος δοκιμάζει την αντοχή της σχέσης.

Εν κατακλείδι, ο Αίσωπος μας λέει ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Βρείτε σε ποιον από του δύο τύπους ανήκετε: στον τζίτζικα ή στο μέρμηγκα και θα ανακαλύψετε πως θα σας «φερθεί» ο Κρόνος όταν κάνει δύσκολες όψεις με τους πλανήτες σας!! Να έχετε στο μυαλό ότι ο συγκεκριμένος πλανήτης ανταμείβει τους μέρμηγκες!!

Ωστόσο, έπεσε το μάτι μου και σε μια πιο διασκεδαστική εκδοχή του παραμυθιού, όπου σε μια βροχή (λέει) του φθινοπώρου οι αποθήκες του μέρμηγκα πλημμύρισαν και ο ίδιος παρασύρθηκε από τα νερά. Ο τζίτζικας επέζησε με ψίχουλα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και μάλιστα ξανάρχισε το τραγούδι του. Σε αυτή τη version έχουμε τη δικαίωση του αθάνατου Σακελάριου που υποστήριζε ότι «τα ψάρια και τα λεφτά έχουν ένα κοινό: τρώγονται φρέσκα»!! Στην πραγματικότητα και επειδή κάθε πλανήτης έχει «δυο πλευρές» οι αρχαίοι μας πρόγονοι απαντούν με το «μέτρο άριστο» που τα λέει όλα!!

Ο «ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ».

Δυο χιλιάδες τριακόσια χρόνια μετά τον Αίσωπο, ο Charles Perrault γράφει το 1697 μια συλλογή οκτώ παραμυθιών, τις «Histoires du temps passé» όπου ξεχωρίζει ο «le petit poucet», -ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά ο «κοντορεβιθούλης».  Σίγουρα το ακούσατε σε παιδική ηλικία, ωστόσο θα «ξαναπούμε» το παραμύθι αυτό, που κρύβει πολλούς αστρολογικούς συμβολισμούς.

Ο «κοντορεβιθούλης» είναι το έβδομο και πιο μικροκαμωμένο παιδί ενός ξυλοκόπου και της γυναίκας του, όπου μη έχοντας στον ήλιο μοίρα αποφασίζει να παρατήσει τα παιδιά στο δάσος. Ο μικρός ακούει το σχέδιο του πατέρα, δεν λέει τίποτα στα αδέλφια του (η μυστικοπάθεια του Αιγόκερου) και κρυφά μαζεύει χαλίκια που τα κρύβει στις τσέπες (ο «θησαυρός» της σωτηρίας). Στο δρόμο για το δάσος (η πορεία της ζωής), ο κοντορεβιθούλης αφήνει τα χαλίκια στο πέρασμά του. Έτσι, όταν οι γονείς εγκαταλείπουν τα επτά αδέλφια (το πρώτο τετράγωνο του Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο στα 7 χρόνια και οι μαθησιακές δυσκολίες, -το σχολείο) τα παιδιά ξεσπούν σε κλάματα. Ωστόσο ο Αιγόκερως-Κοντορεβιθούλης έχει προνοήσει!! Έχει «μαρκάρει» τον δρόμο κι έτσι τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι σώα, όπου οι γονείς χαίρονται που τα βλέπουν -καθώς είχαν μετανοήσει που τα άφησαν αβοήθητα στο δάσος. Τα χρόνια περνούν και η φτώχεια γίνεται και πάλι αβάσταχτη. Σε μια κίνηση απελπισίας οι γονείς αφήνουν και πάλι τα παιδιά αβοήθητα στο δάσος (14 χρόνια: η εφηβεία, η αρχή της αποκοπής από το πατρικό σπίτι). Ο κοντορεβιθούλης που δεν είχε προλάβει να πάρει χαλίκια, αφήνει ψίχουλα από ένα κομμάτι ψωμί που βρήκε για να ξανα-μαρκάρει τον δρόμο προς το σπίτι. Μια κίνηση που αποδεικνύεται λανθασμένη, (η απρονοησία της εφηβείας) αφού τα πουλιά τρώνε τα ψίχουλα. Τότε ο κοντορεβιθούλης σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο (η ευλυγισία και το «plan B» του Αιγόκερου) και παρατηρεί ένα σπίτι στο δάσος. Αυτό ήταν το καλύβι ενός ανθρωποφάγου!! Χωρίς να το υποψιαστεί ο μικρός οδηγεί τα αδέλφια του στο στόμα του λύκου (οι παγίδες της πρώτης νεότητας στα 21-22)!! Εκεί η καλόκαρδη γυναίκα του δράκου, υποδέχεται τα παιδιά και βάζει φαγητό στον ανθρωποφάγο σύζυγό της (Κρόνος, ο θεός που τρώει τα παιδιά του) έτσι ώστε να αποκοιμηθεί και να μη φάει τον κοντορεβιθούλη και τα αδέλφια του. Το αλλόκοτο τέρας είχε και επτά κόρες που ξεχώριζαν από τις κορώνες που φορούσαν (τα χρυσά χρόνια της ζωής, φτάνοντας στα 28-32 χρόνια η πρώτη σύνοδος του Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο). Ο πανέξυπνος κοντορεβιθούλης αλλάζει τις κορώνες των επτά κοριτσιών την ώρα που εκείνα κοιμούνται και τους φοράει τους σκούφους που φορούσαν τα αδέλφια του. Έτσι, όταν ο ανθρωποφάγος ξυπνάει, μπερδεύεται και τρώει τις επτά κόρες του!! Χορτάτος αποκοιμήθηκε και έτσι τα επτά αδέλφια το έσκασαν τρέχοντας!!

Λίγο αργότερα το τέρας ξυπνάει, ανακαλύπτει τι έχει συμβεί και ζητάει από τη γυναίκα του να του δώσει τις μαγικές του μπότες για να κυνηγήσει τα επτά αδέλφια. Με τις μπότες που τον βοηθούν να τρέχει σαν τον χρόνο-Κρόνο, πλησιάζει τα παιδιά, ωστόσο και πάλι πέφτει σε ύπνο. Τότε, ο Κοντορεβιθούλης με προσεκτικές κινήσεις βγάζει τις μπότες και τις προσαρμόζει στα ποδαράκια του. Βλέπετε με τη μαγεία, όλα γίνονται και τα μποτάκια παίρνουν την φόρμα εκείνου που τα φορά. Με την ταχύτητα του ανέμου ο μικρός μας ήρωας φτάνει στον άρχοντα της περιοχής και υποδεικνύει το μέρος που βρισκόταν ο επικηρυγμένος ανθρωποφάγος. Με την αμοιβή της σύλληψης ο Κοντορεβιθούλης, τα αδέλφια και οι γονείς θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Το παραμύθι έχει όλα τα στοιχεία που παραπέμπουν στον αστερισμό του Αιγόκερω, και άλλα τόσα: Ο Κοντορεβιθούλης παρόλη την μικροκαμωμένη φύση του δρα με αστραπιαία ταχύτητα όπως όλα τα παιδιά του Κρόνου-χρόνου. Σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού ο ήρωας μας είναι ήρεμος παρόλη την κρίση, έχει ψυχραιμία στα δύσκολα και εκμεταλλεύεται άμεσα όλες τις ευκαιρίες που θα του δοθούν για να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες. Αν και μικρός και μικρόσωμος είναι ώριμος, με σύνεση, οργανωμένες κινήσεις, προγραμματισμό και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Βάζει στόχους και τους πετυχαίνει επιστρατεύοντας την εξυπνάδα, την πονηριά και την ευέλικτη σκέψη του όπως κάνει κάθε γνήσιος εκπρόσωπος του Αιγόκερου!!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Μόλις διαβάσατε ένα παραμύθι για ….μεγάλα παιδιά. Κλείστε τα μάτια και οραματιστείτε έναν από τους ήρωες ή ακόμα κι από τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν. Στη συνέχεια, δείτε τι σημαίνει η επιλογή σας.

Αν σας έκανε εντύπωση:

Ο Κοντορεβιθούλης:

Μάλλον περάσατε ή περνάτε μια περίοδο που σας απασχολεί η εξωτερική σας εμφάνιση!! Κάποια περιττά κιλά ή ακόμα λεπτομέρειες στο σώμα σας που δεν σας αρέσουν, είναι πολύ πιθανό να αρέσουν στους άλλους, όσο κι αν  αυτό σας φαίνεται υπερβολικά απίθανο. Δοκιμάστε τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο διαδίκτυο και σίγουρα θα βρείτε εκείνη που θα σας ταιριάζει περισσότερο!!

Οι γονείς:

Δεν είναι τυχαίο ό, τι επιλέξατε τους δυστυχισμένους γονείς του Κοντορεβιθούλη: η περίοδος της οικονομικής κρίσης μάλλον σας βρήκε απροετοίμαστους και σας έχει πλήξει αρκετά. Η εγκατάλειψη των παιδιών στο δάσος είναι μια τραγική κίνηση και ζώντας την προσωπική σας ιστορία, ταυτίζεστε με αυτή την παράλογη πράξη. Τα μαθήματα ωστόσο έγιναν παθήματα και σύντομα περνάτε στην ανασύνταξη δυνάμεων, καθώς ανακαλύπτετε ευκαιρίες που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Τα αδέλφια:

Είναι οι “βουβοί” ήρωες του παραμυθιού που ακολουθούν συνέχεια τον μικροκαμωμένο πρωταγωνιστή. Αν έχετε επιλέξει τα αδέλφια του Κοντορεβιθούλη είστε μια ήρεμη δύναμη που ωστόσο δεν θέλει να παίρνει πρωτοβουλίες ούτε να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τα μετόπισθεν σας ταιριάζουν περισσότερο, όμως το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχουν και κάποιες φοβίες που σας ταλαιπωρούν. Η λύση στα περισσότερα προβλήματά σας είναι να βρίσκεστε συχνά με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σας. Οι ομαδικές δραστηριότητες, η ενασχόληση με τα κοινά και οι συλλογικές προσπάθειες σας ανεβάζουν ψυχολογικά.

Ο ανθρωποφάγος:

Αν επιλέξατε το τέρας του παραμυθιού αυτό δεν σημαίνει ότι το πρωινό σας περιλαμβάνει τα επτά παιδιά σας! Αντίθετα, δείχνει την ανάγκη να αποδείξετε ότι είστε μέσα στα πράγματα, να βγείτε από ένα είδος μοναξιάς που σας καταδιώκει. Να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν μόνοι ακόμα και μέσα στο πλήθος. Ένα πρόβλημα που κρύβεται πίσω από αυτή την επιλογή ακούει επίσης στο όνομα «εμμονές» μήπως είστε λίγο ψυχαναγκαστικοί και δεν το ξέρετε;

Οι μαγικές μπότες:

Η προσαρμοστικότητα μάλλον αποτελεί τη μεγάλη αρετή σας, ωστόσο οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι μαγικές μπότες συχνά-πυκνά σας βγάζουν εκτός ….δρόμου. Είστε έξυπνοι, δραστήριοι και φιλόδοξοι, αλλά και αρκετά παρορμητικοί ώστε να χάνετε τον στόχο σας από τη βιασύνη σας. Κάντε ένα διάλλειμα, βάλτε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και υιοθετείστε περισσότερη οργάνωση στην καθημερινότητά σας. Από τη στιγμή που επιλέξετε το μέτρο άριστο δια βίου, θα καταφέρετε θαύματα!!

Από τον Γιώργο Ματσάγγο



Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 8686 0,79€/1' από σταθερό ( με ΦΠΑ+ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘ.ΤΗΛ/ΝΙΑΣ) και 0,82€1'απο κινητό (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος κινητής τηλ/νιας 12%,15%,18%η 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογ/σμου προ ΦΠΑ)
Για υποδείξεις -παραπονα τηλ. 2142148020 Mediatel ΤΚ 11524 Λ.Κηφισιας 125-127 Αθήνα

901 140 4044 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
Powered by OroskoposTV ∞
Κλήση 875 876 8686