Και η κομψότητα και η τάξη του συστήματος, είχε σχέση με τη λογική του μυαλού σου. Ο Πτολεμαίος ξεκίνησε με δύο καλοκαιρινά ζώδια, τον Καρκίνο και τον Λέοντα.
Η θηλυκότητα της Σελήνης σχετίστηκε με τον Καρκίνο ενώ ο αρσενικός Ήλιος με τον Λέοντα.
Τα αντίθετα ζώδια, ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος ανατέθηκαν στον Κρόνο, καθώς είναι τα ζώδια του χειμώνα και ο Κρόνος ήταν γνωστός ως κρύος πλανήτης.
Τα υπόλοιπα ζώδια απέκτησαν κυβερνήτες σε σχέση με τις τροχιές των πλανητών από τον Ήλιο.
Αν και κάποιοι αστρολόγοι σκέφτονται ξανά το νόημά τους, και αλλάζουν τη χρήση του συστήματος των κυβερνητών για τους μοντέρνους ανθρώπους, υπάρχει μία βάση στην οποία όλοι συμφωνούν.
Ένα άτομο με τον Ήλιο στο ζώδιο του Κριού, για παράδειγμα, μπορεί να φέρεται με τρόπους που αναγνωρίζονται στον πλανήτη Άρη, ενώ οι Ιχθύες φίλοι σας μπορεί να εμφανίζονται σαν ακροατές απέναντι στην αόρατη ενέργεια του Ποσειδώνα, του κυβερνήτη τους.
Όταν ένας πλανήτης στον αστρολογικό χάρτη τοποθετείτε στο ζώδιο του κυβερνά, υπάρχει η έντονη εντύπωση πως η λειτουργία του πλανήτη έχει σχέση με την ενέργεια και τη ζωή του ατόμου.
Η μελέτη του μεγαλείου των πλανητών μας πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά στην παρατήρηση των κυβερνητών των ζωδίων.
Για κάποιους αστρολόγους ίσως θεωρείται ξεπερασμένο, αλλά όσοι έχουν τη τάση να ψάχνουν στη παράδοση για στοιχεία, θα διαφωνούσαν.
Δεν χρειάζεται να πιάσουμε τους κυβερνήτες και να βγάλουμε ζωή από μέσα τους προσπαθώντας να είμαστε κυριολεκτικοί στη χρήση τους, αλλά να τους κρατάμε σαν πιθανούς υπαινιγμούς στην ανάλυση ενός χάρτη.
Γνωρίζουμε πως αν και το γεμάτο τάξη σύστημα περιγράφηκε από τον Πτολεμαίο, και πως το σύστημα αυτό είναι αρχαίο, αλλά σίγουρα υπάρχει μία ανοιχτή πόρτα στο παρελθόν, μία βαθιά σοφία που είναι σοφή ακόμα και σήμερα.
Το ζώδιο επηρεάζεται έντονα από τον κυβερνήτη του. Υπάρχει μία φυσική συγγένεια ή ανταπόκριση ανάμεσα στον πλανήτη και στο ζώδιο που κυβερνά.
Οι πλανήτες είναι ενεργητικές δυνάμεις, ενώ τα ζώδια είναι τομείς εμπειριών ή η σκηνή εξέλιξης. Οι πλανήτες θεωρούνται πως είναι τοποθετημένοι ευνοϊκά όταν βρίσκονται στο ζώδιο που κυβερνούν, εξαιτίας της σχέσης τους.
Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στις οποίες χωρίζεται η τοποθέτηση του πλανήτη: Κυριαρχία, αδυναμία, έξαρση και πτώση.
Ένας πλανήτης θεωρείται πως βρίσκεται σε αδυναμία όταν βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο από αυτό που κυβερνά.
Για παράδειγμα, όταν ο Ήλιος που κυβερνά τον Λέοντα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, τότε λέμε πως είναι σε αδυναμία. Ένας πλανήτης βρίσκεται σε έξαρση όταν βρίσκεται στο ζώδιο που είναι στο υψηλότερο σημείο του χάρτη ή έχει την πιο δυνατή επιρροή.
Ο πλανήτης βρίσκεται σε πτώση όταν τοποθετείται στο αντίθετο ζώδιο από την έξαρση.
Για παράδειγμα, η Αφροδίτη είναι σε έξαρση στο ζώδιο των Ιχθύων και σε πτώση στο ζώδιο της Παρθένου.
Ένας πλανήτης σε αδυναμία θεωρείται κακή τοποθέτηση. Ένας πλανήτης σε πτώση θεωρείται φυλακισμένος ή πως είναι δύσκολο να εκφραστεί.
Αυτές οι παραδοσιακές ερμηνείες έχουν τις ρίζες τους σε μία ξεπερασμένη ανάλυση και δεν βοηθούν ιδιαίτερα την χρήση της αστρολογίας.
Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται περιορίζουν τη κατανόηση της ενέργειας του κάθε πλανήτη, και πρέπει να φτάσουμε βαθύτερα για να μάθουμε τι πραγματικά σημαίνει το κάθε τι.
Για παράδειγμα, ένας πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση μπορεί να βρίσκεται σε ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο στον χάρτη ενός ατόμου, και χρειάζεται αρκετή εσωτερική δουλειά για να τιθασευτεί.
Για να κατανοηθούν αυτές οι έννοιες θα πρέπει να παρατηρήσετε τον εαυτό σας και να καταλάβετε τα μηνύματα που σας στέλνουν.
Ο Κύκλος του Άρη από τον 1ο έως τον 4ο Οίκο Σε αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουμε τη π ...
Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...
Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τ ...
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...
Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...
Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου. Είναι ο Ερμής η χαμηλό ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα