Οι γωνίες δεν είναι απλά αυθαίρετες γραμμές με τις οποίες χωρίζουμε τον ουρανό.Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σαν κεραίες. Σκεφτείτε τις σαν μαγνητικές πύλες εμπειριών που διαιρούν τον αιώνιο κύκλο.
Είναι τα οστά, η σπονδυλική στήλη του χάρτη, ο σταυρός της ύλης, που καθορίζεται από το χρόνο και το χώρο, στον οποίο μία ζωή διακρίνεται από την υπέρ επέκταση της αιωνιότητας. Μία ανώτερη τάξη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Στην επιφάνεια, εξαιτίας της συμμετοχής των πλανητών, κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως η σοβαρότητα, και το έμφυτο ένστικτο, έχει να κάνει με τις σχέσεις.
Εξάλλου, δεν ενδιαφέρεστε για νέους συντρόφους τύπου Άρη και Αφροδίτης (Κριός/Ζυγός) και προτιμάτε περισσότερο τη Σελήνη και τον Κρόνο που είναι πολύ απασχολημένοι χτίζοντας σπίτια και καριέρες.Όμως, η σχέση δεν είναι ο σκοπός της θεμελιώδους τάσης, είναι απλώς η κατεργασία της.
Και η ιστορία της θεμελιώδους τάσης έχει να κάνει με τη μύηση στη συνειδητότητα. Έχει να κάνει με το ξύπνημα του εαυτού μας.Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς στην αστρολογία. Όμως, τι ακριβώς σημαίνει;
Υποθέτουμε πως ο Κριός πρόκειται να κρατήσει τα πράγματα σε διαρκή κίνηση. Είναι καλός στο να ξεκινά πράγματα, στο να εμπνέεται (φωτιά) και στο να ξεκινά (θεμελιώδες).
Είναι ο Ένας –στην κυριολεξία. Ο Άρης σχετίζεται με το Ένα.Τώρα, ένα από τα μεγάλα μυστήρια είναι, γιατί να ξεκινήσει; Γιατί να κινήσει;
Γιατί, μέσα στη μεγάλη ενιαία μοναδικότητα, αποφασίζεις να ξεκινήσεις κάτι, όταν υπάρχει πιθανότητα να είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου;
Η ζωή είναι ανήσυχη, συνεχώς φιλτράρεται, συνεχώς προχωρά με τον παρορμητισμό να αλλάξει, να μεγαλώσει.
Τι είναι αυτό που τραβά τον Ένα έξω από την μοναδικότητά του. Εύκολο. Το δύο. Το ένα ψάχνει το άλλο, και αυτός είναι ο λόγος που η σχέση είναι ιερή και είναι το σύμβολο για τα θεμέλια της ύπαρξής μας. Αυτή είναι η ρίζα της παρορμητικής κίνησης της θεμελιώδους φάσης.
Είναι η αρχή όλων των αρχών, η πρωταρχική μύηση. Πολύ Κριός, έτσι δεν είναι;
Η υλική πραγματικότητα αντιπροσωπεύεται από τη δυαδικότητα του 2. Ο Εαυτός ωθείτε προς το Άλλο, το «εγώ» προς το «όχι εγώ».
Αν και ξέρουμε πως όλοι πηγάζουμε από την ίδια θάλασσα ηλεκτρικού παρορμητισμού, βιώνουμε τον κόσμο αλληλεπιδρώντας με αυτό που δεν είμαστε.
Και αυτή είναι η απλή μύηση στην κίνηση μέσα από το χρόνο και το χώρο, που ονομάζουμε Ζωή.
Το δύο έχει να κάνει με τον Ταύρο σωστά; Έχει να κάνει με αυτά που έχουμε. Με τα υλικά αγαθά κλπ. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Αφροδίτη κυβερνά και τον Ταύρο και τον Ζυγό;
Αυτός είναι ο λόγος. Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο, αλλά η παρορμητικότητα πίσω από αυτό είναι το δύο της δυαδικότητας και της σχέσης.
Το δύο έχει να κάνει με τις σχέσεις, με τις αντιθέσεις, με την ανταλλαγή ενεργειών ανάμεσα στα αντίθετα που δημιουργούν τον κόσμο τον οποίο έχουμε και μας ανήκει, όπως αντιπροσωπεύεται από τον Ταύρο.
Η Αφροδίτη είναι συνδετική ενέργεια, και για αυτό η Αφροδίτη είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων.
Ξεκινάμε τη κίνηση από έξω, κάνουμε το κύκλο, και ερχόμαστε στο πρώτο περιστροφικό σημείο, στο πρώτο τέταρτο του Ωροσκοπίου.
Και εδώ είναι που βρίσκουμε το δεύτερο θεμελιώδες σημείο, το IC –και τον Καρκίνο.
Τι έχει να κάνει αυτός ο σκοτεινός, κρυμμένος, συναισθηματικά κινούμενος Οίκος (Καρκίνος) με τη μύηση; Ο Καρκίνος είναι γνωστός για την πίσω κίνησή του.
Το IC έχει να κάνει με τη δύναμη της γέννας –την παρορμητικότητα να φανερωθούμε όταν ο σπόρος της ζωής, κινητοποιηθεί.
Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει γνωρίζουν πως μόλις η ζωή αποφασίσει εκδηλωθεί, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που πρέπει να κάνουν.
Το IC έχει να κάνει στην κυριολεξία με αυτή τη δύναμη, τη δύναμη της εκδήλωσης στον κόσμο.
Ο Κριός αναπαριστά την παρόρμηση στη συνειδητότητα, όμως το IC και ο Καρκίνος έχει να κάνει με την μύηση της συνειδητότητα του ατόμου στον κόσμο.
Οι πρώτοι τρεις Οίκοι αναπαριστούν μία προ –συνειδητή κατάσταση, αλλά ο τέταρτος Οίκος είναι το σημείο στο οποίο αρχίζουμε να γνωρίζουμε.
Υπάρχει δύναμη σε αυτή τη γνώση, η δύναμη να διεκδικήσουμε την ατομικότητά μας και να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή.
Μόλις καταλάβουμε ποιοι είμαστε, μπορούμε να μεταβούμε στη δύναμη του παρελθόντος που έχουμε κληρονομήσει για να προσγειώσουμε τους εαυτούς μας στην εμπειρία και να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας για το ταξίδι που έρχεται.
Ο Τέταρτος Οίκος έχει να κάνει με διατήρηση όλων των ειδών, που παίρνουμε από την ατελείωτη ροή του χάρτη.
Μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε γιατί η μητρότητα και ο Καρκίνος σχετίζονται με αυτό το θεμελιώδες σημείο.
Μπορούμε επίσης να δούμε γιατί το IC θεωρείται ευάλωτο, και είναι το κομμάτι του χάρτη στο οποίο κρυβόμαστε.
Εκεί που ο 10ος Οίκος έχει να κάνει με αυτά που θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο, το IC και ο τέταρτος Οίκος έχουν να κάνουν με αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε κρυφά.
Ακόμα και αν δε έχουμε καθόλου πλανήτες στον 4ο Οίκο, το IC μπορεί να αναπαριστά αυτά τα πράγματα του εαυτού μας –τα οποία οι υπόλοιποι άνθρωποι δυσκολεύονται να μάθουν ή να ανακαλύψουν.
Είναι σαν να κρύβουμε στον 4ο Οίκο μας τον Κρυπτονίτη μας –και αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση, θα καταστραφούμε.
Συχνά αποφεύγουμε την ίδια μας τη δύναμη, αντί να αντιμετωπίσουμε αυτά που πραγματικά μπορεί να κάνει.
Αν όμως γυρίσουμε το κεφάλι μας μακριά από τη συνειδητή επίγνωση του τετάρτου Οίκου, τότε τι εργαλεία θα έχουμε για χτίσουμε τη ζωή για τον εαυτό μας στον 10ο Οίκο; Που είναι οι πηγές μας και που τα υλικά μας;
Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...
Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τ ...
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...
Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...
Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου. Είναι ο Ερμής η χαμηλό ...
Στην εξελικτική Αστρολογία η έννοια του Πλούτωνα αντιπροσωπεύει την Ψυχή, Αλλά π ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα