Απωθημένα: Ο Φόβος και η Αλήθεια Πίσω από Τα Όνειρα που Δεν Ξεχνιούνται

Oroskopos.tv


Απωθημένα: Ο Φόβος και η Αλήθεια Πίσω από Τα Όνειρα που Δεν Ξεχνιούνται

 

Το λέμε «απωθημένα» γιατί, βαθιά μέσα μας, γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα το καταφέρουμε να το απωθήσουμε πραγματικά. Πάντα θα κυνηγάμε εκείνα τα κομμάτια της ζωής που δεν καταφέραμε να ζήσουμε, εκείνες τις στιγμές που δεν τολμήσαμε να αγγίξουμε. Τα απωθημένα εμφανίζονται ξανά και ξανά, σαν ενοχλητικοί επισκέπτες που αρνούνται να φύγουν, και εμείς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τι σημαίνουν, γιατί επιμένουν να γυρίζουν στο μυαλό μας.

Όταν ακούμε τη λέξη «απωθημένα», το μυαλό μας πάει συχνά σε σχέσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, σε έρωτες που δεν εκπληρώθηκαν. Όμως τα απωθημένα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι όλα εκείνα που για κάποιο λόγο δεν τολμήσαμε να διεκδικήσουμε, ίσως γιατί φοβηθήκαμε να αφήσουμε τη ζώνη ασφαλείας μας, να βγούμε έξω από τη ρουτίνα μας.

Τα απωθημένα γεννιούνται συχνά από την αίσθηση του “λάθους χρόνου”. Λέμε συχνά πως δεν βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο πλαίσιο, οι ιδανικές συνθήκες. Μα τι γίνεται αν το ζήτημα δεν είναι το σωστό timing, αλλά ο φόβος μας; Ο φόβος να τολμήσουμε, να ρισκάρουμε, να αποτύχουμε, να ζήσουμε κάτι πέρα από τις δυνάμεις μας. Ίσως φοβόμαστε να αγγίξουμε ένα όνειρο, να διεκδικήσουμε μια επιθυμία, και αυτός ο φόβος είναι που γεννά τα απωθημένα μας.

Τα απωθημένα μας είναι σαν τους ήχους από τραγούδια που δεν ακούμε μέχρι το τέλος. Κάποιοι βλέπουν τα απωθημένα ως ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ, χόμπι που δεν δοκιμάστηκαν, επενδύσεις που δεν τολμήθηκαν. Άλλοι τα βλέπουν ως συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, αγάπες που δεν αποκαλύφθηκαν. Για μερικούς, είναι στιγμές που ήθελαν να μοιραστούν και που, για κάποιο λόγο, έμειναν ανείπωτες.

Μπορούμε να κυνηγήσουμε κάποια από αυτά τα απωθημένα, να ξεκινήσουμε τα ταξίδια που πάντα ονειρευόμασταν ή να κάνουμε την αλλαγή καριέρας που ποθούμε. Όμως, τι γίνεται με εκείνα τα συναισθήματα που παρέμειναν σιωπηλά, εκείνα τα λόγια που ποτέ δεν βρήκαν το δρόμο για τα χείλη μας; Τα απωθημένα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα και την αγάπη είναι τα πιο περίπλοκα. Είναι εκείνα που μπορούν να γίνουν ψευδαισθήσεις, αναμνήσεις που ανακαλούνται με εμμονή, φαντάσματα που στοιχειώνουν.

Ίσως κυνηγάμε τα απωθημένα μας ως την τελευταία πράξη αντίστασης ενάντια σε ό,τι θεωρούμε πως μας κράτησε πίσω – ακόμα και αν αυτό που μας εμπόδισε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ορισμένα απωθημένα θα βρουν το δρόμο τους για να πραγματοποιηθούν, ενώ άλλα θα παραμείνουν ως μαρτυρίες των επιθυμιών που ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα. Στο τέλος της ημέρας, το πεπρωμένο, όπως λένε, δεν μπορείς να το αποφύγεις.

 

Αφιερωμένο στα όνειρα που ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από την καρδιά μας.



Συνεντεύξεις

© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 5000 455 από σταθερό είναι 0,79€/1' και από κινητό 0,82€/1''**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV ∞
Κλήση 8755000455