Επούλωση της Καρδιάς σου: 5 Βήματα για να Επανέλθεις Πιο Δυνατός Μετά από έναν Χωρισμό

Oroskopos.tv


Επούλωση της Καρδιάς: 5 Βήματα για να Επανέλθεις Πιο Δυνατός Μετά από έναν Χωρισμό

Μην απελπίζεσαι, καθώς δεν είσαι μόνος/η. Η απόρριψη, ο χωρισμός η απώλεια, όλα είναι μέρος της ζωής που όλοι βιώνουν. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα τελευταία νέα των διασήμων για να δεις ότι κανείς – όσο πλούσιος, διάσημος ή όμορφος κι αν είναι – δεν είναι άτρωτος στο θέμα του έρωτα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να επιταχύνουμε τη διαδικασία της επούλωσης και να επιστρέψουμε δυνατοί και χαρούμενοι, όσο επιτρέπουμε παράλληλα στις καρδιές μας να θρηνήσουν. Έτσι, αν αυτή τη στιγμή θεραπεύεις την πληγωμένη καρδιά σου (και την πληγωμένη ψυχή που συχνά συνοδεύει αυτή την κατάσταση), δοκίμασε αυτές τις πέντε απλές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις.

1. Αποδέξου και ζήσε τον χωρισμό σου όπως εσύ νιώθεις

Μην ξεχνάς πως αυτό στο οποίο αντιστεκόμαστε, επιμένει. Αυτή είναι μια καλή στιγμή να είσαι δείξεις κατανόηση στον εαυτό σου, που σημαίνει να του επιτρέπεις να νιώσει όπως νομίζει, χωρίς κριτική ή με την σκέψη του “πρέπει να το ξεπεράσεις”. Πολλές κακές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν όταν μπλοκάρουμε ή αρνούμαστε την φυσιολογική διαδικασία του μετα-χωρισμού. Η απώλεια και το πένθος θολώνουν την κρίση μας και μπορούμε να γίνουμε τόσο απελπισμένοι για ανακούφιση από τον πόνο μας, που πέφτουμε σε μια κατάσταση που τελικά μας βάζει σε χειρότερη θέση από πριν, όπως το να ξεκινήσουμε μια νέα σχέση πολύ γρήγορα χωρίς να γνωρίσουμε καλά τον άλλον άνθρωπο ή να δημιουργήσουμε μια ακόμα πιο τοξική κατάσταση για τον εαυτό μας προσπαθώντας να αυτοθεραπευτούμε – με φαγητό, αλκοόλ, ψώνια – η λίστα είναι ατελείωτη. Μην φοβάσαι τα συναισθήματά σου, άφησέ τα να έρθουν στην επιφάνεια. Αν θες να κλάψεις ακούγοντας Παντελίδη, κάντο. Ζήσε το.

2. Ρώτα το ένστικτό σου 

Η εσωτερική μας σοφία ξέρει πάντα τι είναι καλύτερο για εμάς και τι συμβαίνει. Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, πάρε λίγο χρόνο για να διαλογιστείς, ενεργοποίησε το ψυχικό σου GPS και ρώτησε τον ψυχικό σου εαυτό ή τη διαίσθησή σου (όπως κι αν αποκαλείς αυτή τη σιωπηλή, ήρεμη φωνή μέσα σου)  τι συμβαίνει και τι πρέπει να ξέρεις. Να είσαι υπομονετικός/ή, ανοιχτόμυαλος/η, και αν δεν έρθει κάτι στην αρχή, μην ανησυχείς. Αν σκεφτείς κάτι, σημείωσέ το  στο ημερολόγιό σου. Τελικά, θα έρθουν οι απαντήσεις που περιμένεις και θα ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις που σε προβλημάτιζαν.

3. Κάνε πράγματα παρά το πεσμένο σου mood 

 Ασχολήσου με κάτι που απολαμβάνεις και μπορεί να έχεις αφήσει. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να ξαναρχίσεις ένα παλιό χόμπι, να πας στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις μουσική  (όχι κομμάτια που έχεις συνδέσει με τον πρώην σου!!), να παρακολουθήσεις ρομαντικές ταινίες, να ζωγραφίσεις, να γράψεις στο ημερολόγιο σου, να περπατήσεις…

4. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

 Όλοι το έχουμε κάνει αυτό σε κάποιο βαθμό μετά από έναν χωρισμό. Ο χωρισμός σου δεν είναι καμία αντανάκλαση της αξίας σου ως άτομο ή με οποιονδήποτε τρόπο αντανακλά την ικανότητά σου να αγαπάς και να αγαπιέσαι. “Πάντα τα κάνω σκ@τ@”, ‘Είναι δικό μου το φταίξιμο – θα έπρεπε να ήμουν πιο κατανοητικός/ή, λιγότερο απαιτητικός/ή, “Μάλλον πίεζα καταστάσεις”, ή άλλες σκέψεις που προέρχονται από τα κατάλοιπα της πατριαρχίας! ‘Γιατί δεν το είδα να έρχεται;- Δεν μπορώ να αξιολογήσω καλά τα άτομα”. Πρώτα απ’ όλα – αποδέξου τα λάθη σου, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι υπήρχαν ΔΥΟ άτομα στη σχέση και κανείς δεν κατέχει το 100% της ευθύνης. Δεύτερον – ήσουν μια χαρά πριν το άτομο αυτό μπει στη ζωή σου. Θα είσαι καλά και χωρίς αυτό.



Συνεντεύξεις

© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 5000 455 από σταθερό είναι 0,79€/1' και από κινητό 0,82€/1''**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV ∞
Κλήση 8755000455