Γιατί Παραμένουμε σε Τοξικές Σχέσεις; 5 Λόγοι που Αγνοούμε τα Προειδοποιητικά Σημάδια

Oroskopos.tv


Γιατί Παραμένουμε σε Τοξικές Σχέσεις; 5 Λόγοι που Αγνοούμε τα Προειδοποιητικά Σημάδια

Πολλές φορές, βλέπουμε φίλους ή γνωστούς να παραμένουν σε μια τοξική σχέση και αναρωτιόμαστε: «Γιατί δεν φεύγει; Δεν βλέπει την κατάσταση;». Όμως, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη από ό,τι φαίνεται. Οι τοξικές σχέσεις συνήθως δεν ξεκινούν έτσι· αναπτύσσονται σταδιακά. Στην αρχή, τα προειδοποιητικά σημάδια συχνά περνούν απαρατήρητα, καθώς οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι ή πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση. Όταν, όμως, συνειδητοποιούν την τοξικότητα, βρίσκονται ήδη «κολλημένοι».

Ας δούμε γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να φύγουν από μια τοξική σχέση.

1. Έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο

 Ένας συνηθισμένος λόγος είναι το συναίσθημα ότι έχουν δαπανήσει πολλά χρόνια στη σχέση ή στον γάμο. Πολλοί θεωρούν ότι το να φύγουν ισοδυναμεί με την απώλεια μιας μεγάλης επένδυσης, όπως αν έχαναν χρήματα. Η σκέψη ότι ξόδεψαν χρόνια από τη ζωή τους με το λάθος άτομο είναι ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο, το οποίο τους κάνει να παραμένουν στη σχέση, παρά τα καμπανάκια.

2. Υπάρχουν υποχρεώσεις 

 Ένας άλλος παράγοντας είναι η αίσθηση της υποχρέωσης, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά. Πολλοί αισθάνονται ότι πρέπει να μείνουν για το καλό των παιδιών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα γεμάτα αγάπη και ηρεμία, όχι σε σπίτια γεμάτα εντάσεις. Όταν οι γονείς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ήρεμο κλίμα, ίσως είναι καλύτερο για τα παιδιά να ζήσουν μόνο με τον έναν γονέα.

3. Φοβούνται την αλλαγή 

Ο φόβος της αλλαγής είναι ένας από τους πιο ισχυρούς λόγους που κρατάει τους ανθρώπους σε τοξικές σχέσεις. Το άγνωστο είναι τρομακτικό, και πολλοί προτιμούν να μένουν σε μια άσχημη και τοξικήκατάσταση που ξέρουν, παρά να κάνουν το βήμα προς κάτι καινούργιο. Αυτός ο φόβος μπορεί να σχετίζεται με οικονομικές ανησυχίες ή απλώς με την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

4. Ντρέπονται 

Η ντροπή παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Πολλοί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος επιλογές και φοβούνται τι θα πουν οι άλλοι. Η κοινωνική πίεση και η ανησυχία για το πώς θα τους κρίνουν οι άλλοι μπορεί να τους κρατήσει «εγκλωβισμένους» σε μια τοξική σχέση, ακόμη και όταν ξέρουν ότι δεν είναι ευτυχισμένοι.

5. Ελπίζουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν 

Τέλος, πολλοί παραμένουν σε μια τοξική σχέση με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Συχνά, κυρίως οι γυναίκες, πιστεύουν ότι με προσπάθεια και υπομονή, ο σύντροφος θα αλλάξει. Κάθε μέρα φαίνεται σαν μια νέα ευκαιρία για να διορθωθούν τα πράγματα, αλλά όταν δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή, η ελπίδα αυτή γίνεται μια παγίδα που διαιωνίζει την κατάσταση.



Συνεντεύξεις

© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 5000 455 από σταθερό είναι 0,79€/1' και από κινητό 0,82€/1''**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV ∞
Κλήση 8755000455